Jak zrobić sos Bordelaise
Jak zrobić sos Bordelaise może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 94 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.32 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szalotki, wina, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj SOS Bordelaise, Steki z sosem Bordelaise, oraz Żeberka Pieczone Na Stojąco Z Sosem Bordelaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić masło i szalotki w rondlu ze szczyptą soli; gotować i mieszać szalotki na średnim ogniu, aż karmelizowane i rumiane, o 20 protokół. Mieszaj od czasu do czasu.
Dodaj czerwone Wino i przynieś na wolnym ogniu.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu; gotuj, aż wino prawie odparuje, a soki na patelni będą gęste i lekko syropowate. Obserwuj uważnie, mieszanina łatwo się pali.
Dodać bulion cielęcy, powrócić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż zmniejszy się o połowę, a sos lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Wlać sos przez drobno oczkowe sitko ustawione nad pojemnikiem. Dotknij Sitka łyżką, odcedzając i wyciśnij ostatnie krople sosu z pozostałości. Doprawić sosem do smaku solą i czarnym pieprzem.