Jak zrobić sos Bordelaise

Jak zrobić sos Bordelaise
Jak zrobić sos Bordelaise może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 94 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.32 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szalotki, wina, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj SOS Bordelaise, Steki z sosem Bordelaise, oraz Żeberka Pieczone Na Stojąco Z Sosem Bordelaise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić masło i szalotki w rondlu ze szczyptą soli; gotować i mieszać szalotki na średnim ogniu, aż karmelizowane i rumiane, o 20 protokół. Mieszaj od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj czerwone Wino i przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
3
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu; gotuj, aż wino prawie odparuje, a soki na patelni będą gęste i lekko syropowate. Obserwuj uważnie, mieszanina łatwo się pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać bulion cielęcy, powrócić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż zmniejszy się o połowę, a sos lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Wlać sos przez drobno oczkowe sitko ustawione nad pojemnikiem. Dotknij Sitka łyżką, odcedzając i wyciśnij ostatnie krople sosu z pozostałości. Doprawić sosem do smaku solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawSos
Magazyn