Jak zrobić sos Bordelaise

Jak zrobić sos Bordelaise
Jak zrobić sos Bordelaise może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 94 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.32 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szalotki, wina, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj SOS Bordelaise, Steki z sosem Bordelaise, oraz Żeberka Pieczone Na Stojąco Z Sosem Bordelaise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić masło i szalotki w rondlu ze szczyptą soli; gotować i mieszać szalotki na średnim ogniu, aż karmelizowane i rumiane, o 20 protokół. Mieszaj od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj czerwone Wino i przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
3
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu; gotuj, aż wino prawie odparuje, a soki na patelni będą gęste i lekko syropowate. Obserwuj uważnie, mieszanina łatwo się pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać bulion cielęcy, powrócić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż zmniejszy się o połowę, a sos lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
5
Wlać sos przez drobno oczkowe sitko ustawione nad pojemnikiem. Dotknij Sitka łyżką, odcedzając i wyciśnij ostatnie krople sosu z pozostałości. Doprawić sosem do smaku solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawSos
Magazyn