Jak zrobić sernik nowojorski
Jak zrobić sernik nowojorski to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 823 kalorie, 13g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 438 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka śmietany, Skórka z cytryny, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Sernik W Stylu Nowojorskim, Sernik W Stylu Nowojorskim, oraz Sernik w stylu nowojorskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Lekko nasmaruj dno i boki 9-calowej patelni sprężynowej.
W misce wymieszać okruchy krakersów i roztopione masło, aż do równomiernego zwilżenia. Naciśnij mieszankę okruchów na dnie i około 1/2 cala po bokach patelni sprężynowej.
Mąkę, śmietanę i ekstrakt waniliowy ubić w misce. Odstawić.
Ser śmietankowy i cukier wymieszać drewnianą łyżką w dużej misce, aż równomiernie włączone, 3 do 5 protokół.
Wlać mleko do mieszanki serków śmietankowych i ubijać, aż się połączy.
Ubijamy jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Wymieszaj skórkę z cytryny, skórkę pomarańczową i mieszaninę śmietany; ubijaj, aż się włączy.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni springform.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż brzegi będą ładnie nadmuchane, a powierzchnia sernika będzie jędrna, z wyjątkiem małego miejsca na środku, które będzie drżeć, gdy patelnia zostanie delikatnie wstrząśnięta, około 1 godziny.
Gdy sernik jest gotowy, wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia w piekarniku na 3 do 4 godzin. Zapobiega to powstawaniu pęknięć na wierzchu sernika.