Jak zrobić Satay kurczaka
Jak zrobić Satay kurczaka może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 206 kalorii, 15g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 37 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Jeśli masz mleko kokosowe, cukier, granulowany czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), Chicken Satay, oraz Chicken Satay dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1/2 szklanki mleka kokosowego, 2 łyżeczki curry w proszku, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka sosu rybnego, i granulowany czosnek w misce; dodać kawałki kurczaka i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Marynowane kawałki kurczaka nawlecz na szaszłyki.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Szaszłyki z kurczaka gotować w gorącym oleju, aż rumiane i nie różowy w środku, 3 do 4 minut z każdej strony.
Przynieś 3/4 szklanki mleka kokosowego na wolnym ogniu w małym rondlu lub patelni na średnim ogniu. Wymieszać 1 łyżkę curry w proszku do mleka kokosowego i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty.
Dodaj bulion z kurczaka, masło orzechowe, 1 łyżka cukru, sok z limonki i 1 łyżka sosu rybnego; gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Podawać sos do maczania z szaszłykami z kurczaka.