Jak zrobić Saag Paneer
Jak zrobić Saag Paneer może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 14g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 135 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka ciężkiej śmietany, garam masala, liści kozieradki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj saag paneer, jak zrobić saag paneer / saag s, Saag Aloo-jak zrobić Saag Aloo-North Indian Curry s, oraz Saag Paneer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia. Szpinak i kozieradkę gotować we wrzącej wodzie, aż zwiędną, o 3 protokół.
Dobrze odcedzić i przenieść do robota kuchennego. Puree, aż drobno posiekane, około 5 strąków.
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć kostki paneer, stale mieszając, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 5 minut. Odstawić.
Podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego na patelni i smażyć nasiona kminku, aż lekko tosty i aromatyczne, o 3 protokół.
Dodaj cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zacznie mięknąć, 4 do 5 protokół. Wymieszać imbir, czosnek, pomidor, garam masala, kurkuma, i pieprz cayenne; gotować i mieszać, aż pomidory rozbić i cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Wymieszać ze szpinakiem i kozieradką, śmietaną, kostkami paneer i solą do smaku. Przykryć i gotować przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.