Jak zrobić rolkę California
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać jak zrobić California Roll spróbować. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 15g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje $3.55 za porcję. Mieszanka soli, przyprawiony ocet ryżowy, ogórek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to California Roll, California Roll, oraz California Roll.
Instrukcje
Owinąć sushi rolling mat całkowicie w folię i odstawić.
Doprowadzić wodę i ryż do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Przełóż ryż do miski i pokrój ocet ryżowy za pomocą wiosła ryżowego lub drewnianej łyżki. Doprawić 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką soli lub do smaku. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Połącz mięso kraba z majonezem w małej misce.
Umieść arkusz nori na płaskiej powierzchni roboczej.
Rozłóż cienką warstwę ryżu na wierzchu nori.
Umieść nori, ryżową stronę w dół, na przygotowanej macie do walcowania.
Umieść 2 do 3 plastrów awokado na wierzchu nori w jednej warstwie. Top z 2 do 3 łyżki mieszanki kraba. Łyżka 1 do 2 łyżeczek tobiko wzdłużnie po jednej stronie mieszanki awokado-Krab, i 2 paski ogórka po drugiej stronie. Używając maty jako przewodnika, ostrożnie zwinąć rolkę California w ciasną kłodę.
Wyjąć matę toczną. Górna rolka z większą ilością tobiko, przykryj folią i delikatnie wciśnij tobiko do górnej części rolki.
Usuń plastik i pokrój rolkę na 6 równych kawałków za pomocą mokrego noża. Powtórz z pozostałymi arkuszami nori i wypełnieniem.
Podawać z marynowanym imbirem, sosem sojowym i pastą wasabi