Jak zrobić prawdziwy Serek śmietankowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jak zrobić prawdziwy serek spróbować. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 320 kalorii, 4G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, płynną podpuszczkę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Prawdziwi mężczyźni gotują: jak zrobić sos pomidorowy, Zrób Prawdziwe Wyzwanie Kulinarne: Suszona Wołowina!, oraz Dodać Do Przodu Czosnek Ser Twarogowy Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Wlać mleko i śmietanę do dużego (6-qt) pojemnika z grubym dnem i ogrzać na małym ogniu, aż osiągnie 75 F - około 15 minut, a następnie wyjąć z ognia.
Rozrusznik posypać ciepłym mlekiem i odstawić na około 5 minut, aby ponownie nawodnić. Mleko i starter wymieszać 20 pociągnięciami w górę i w dół, następnie rozcieńczyć podpuszczkę 20 pociągnięciami w górę i w dół. Przykryć i pozostawić w temperaturze pokojowej do 12 godzin, aż serwatka oddzieli się od twarogu.Wyłożyć Sito z muślinem maślanym, wlać twaróg i serwatkę, a następnie związać rogi muślinu, tworząc torbę i powiesić ją na podwyższonym haku w kuchni (używam mojego stojaka na garnki lub mojego kranu) nad umywalką, aby złapać kapiącą serwatkę. Pozostawić twaróg do powieszenia około 8 godzin-odrzucając serwatkę lub rezerwując ją do innego użycia.
Przełożyć napinany ser do dużej miski, ubić solą i uformować w cegły lub łyżkę do słoika i schłodzić. Powinien utrzymywać się około 2 do 3 tygodni.