Jak zrobić krem z zupy szparagowej
Jak zrobić krem zupa szparagowa może być tylko zupa szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,96 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 34 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ser parmigiano-reggiano, pieprz, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Masson ' s Cream of Artichoke Soup-zrób tę wyjątkową zupę w domu, Jak zrobić krem z zupy grzybowej, oraz Zupa Szparagowa Krem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w garnku na średnim ogniu.
Dodać mieloną cebulę i sól; gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka i złota, o 10 protokół.
Do garnka wlać bulion z kurczaka i wodę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 15 minut.
Kawałki szparagów umieścić w gotującym się bulionie. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szparagi będą po prostu miękkie i nadal jasnozielone, 5 do 10 minut.
Użyj blendera zanurzeniowego, aby zmiksować zupę, aż będzie gładka, około 3 minut.
Aby uzyskać drobniejszą konsystencję, przecedzić zupę przez sitko z siatki. Odstaw odcedzoną zupę do garnka i umieść na kuchence.
Zmniejsz temperaturę. Doprawić pieprzem cayenne, czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Sól dostosuj do smaku.
Ubić 1/2 szklanki śmietany do zupy.
Umieść 1/4 szklanki śmietany, ser Parmigiano-Reggiano i skórkę z cytryny w małej misce.
Ubijać do uzyskania piany i lekko zgrubienia, około 1 minuty.
Skropić łyżkę kremu Parmigiano-Reggiano-cytrynowego na wierzchu każdej porcji i obracać, tworząc losowy wzór.
Posypać szczyptą skórki cytrynowej i pieprzem cayenne, w razie potrzeby.