Jak zrobić klasyczny Pilaf ryżowy
Jak zrobić klasyczny pilaw ryżowy wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 347 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Przepis ten zachwycił 1034 osoby. Jeśli masz masło, ryż, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Klasyczny Pilaf Ryżowy, Klasyczny Pilaf Ryżowy, oraz Klasyczny Pilaf Ryżowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Masło i oliwę rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować i mieszać, aż cebula jest lekko rumiane, 7 do 8 protokół.
Połącz mieszankę ryżu i cebuli w naczyniu zapiekanym 9x13 cali umieszczonym na blasze do pieczenia. Dokładnie wymieszać, aby pokryć ryż.
Połącz rosół z kurczaka, sól, szafran i pieprz cayenne w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
W naczyniu żaroodpornym wlać mieszankę z kurczaka na ryż i wymieszać, aby połączyć.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie wzdłuż dna patelni. Przykryj szczelnie folią aluminiową o dużej wytrzymałości.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do odpoczynku, przykryte, na 10 minut.
Usuń folię i puch widelcem, aby oddzielić ziarna ryżu.