Jak zrobić gulasz Irlandzki
Jak zrobić irlandzki gulasz może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 62g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 4,32 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, zieloną cebulę, kotlety z baranka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj Annie Gunns Irish Coddle-ten irlandzki gulasz jest wypełniony bekonem, kiełbasą, piwem, ziemniakami i wieloma innymi, Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, oraz Jak Zrobić Kawę Po Irlandzku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety baranice doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na dużym ogniu. Pracując partiami, gotować kotlety z baraniny, aż zbrązowieje z obu stron, 3 do 5 minut na stronę.
Kotlety przełożyć do garnka.
Gotować i mieszać cebulę ze szczyptą soli w tej samej patelni na średnim ogniu, aż lekko zmięknie i krawędzie są brązowieje, o 5 protokół. Masło wymieszać z cebulą, aż się stopi; dodać mąkę i mieszać, aż cebula będzie pokryta, około 1 minuty.
Wlać wywar do mieszanki cebuli; doprowadzić do wrzenia, dodać rozmaryn i mieszać, aż mieszanina zgęstnieje, 5 do 10 minut.
Marchew i seler wymieszać w garnku z kotletami jagnięcymi i polać na wierzch mieszaniną wywaru z kurczaka.
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby całkowicie pokryć mięso. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć garnek pokrywką i gotować, aż mięso prawie spadnie z kości, o 1 1/2 godziny.
Przełożyć mięso na talerz. Ziemniaki wymieszać do gulaszu i wrócić mięso do gulaszu, umieszczając na wierzchu warzyw. Dusić, pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie i mięso spadnie z kości, o 30 protokół.
Przenieść mięso na talerz za pomocą łyżki szczelinowej. Doprowadzić gulasz do wrzenia i gotować, odtłuszczając tłuszczu, aż gulasz jest zmniejszona i gęsta, 10 do 12 minut.
Usuń mięso z kości; wyrzuć kości i wszelkie kawałki tłuszczu. Mięso wymieszać z powrotem do gulaszu. Zieloną cebulę wymieszać do gulaszu i doprawić solą i pieprzem do smaku.