Jak zrobić flaki w stylu rzymskim

Jak zrobić flaki w stylu rzymskim
Jak zrobić flaki w stylu rzymskim wymaga około 2 godziny i 55 minut od początku do końca. Na 2,71 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 707 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka boczku pancetta, płatki pieprzu, ocet, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 57%. Podobne przepisy to Flaczki w stylu rzymskim trippan alla Romana, Trippan alla romana (flaki w stylu rzymskim), oraz Kurczak Po Rzymsku.

Instrukcje

1
Połącz wodę, flaki, ocet, sól, wanilia i liść laurowy w dużej garnku na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i odtłuścić pianę, która się gromadzi. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Flaki przełożyć na talerz i odstawić do ostygnięcia. Od 1 do 2 filiżanek płynu do gotowania.
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać pancetta i cebula; gotować i mieszać, aż pancetta jest rumiane i cebula jest półprzezroczyste, 6 do 7 protokół. Czosnek wymieszać w mieszaninie pancetta; gotować i mieszać, aż aromatyczne, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Wymieszać sos marinara, 1 szklanka reserved flaki płyn, i płatki czerwonej papryki do mieszaniny pancetta. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
6
Pokroić flaki w 1-calową kostkę i dodać do sosu marinara-pancetta; wymieszać, aby połączyć. W razie potrzeby dodaj 1 filiżankę reserved flaczki. Dusić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
7
Wymieszać fasolę garbanzo i miętę do sosu. Doprawić solą i czarnym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Posypać serem Parmigiano-Reggiano i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn