Jak zrobić dżem z zamrażarki truskawkowej
Jak zrobić dżem z zamrażarki truskawkowej może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 5 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1156 fanów. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka pektyny, truskawek, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 25%. Podobne przepisy to Jak: Zrobić Dżem Z Zamrażarki Truskawkowej, Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, oraz Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars.
Instrukcje
Zmiksować pokruszone truskawki z cukrem i odstawić na 10 minut. W międzyczasie wymieszaj pektynę w wodzie w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 1 minutę. Wrzątek wymieszać z truskawkami. Odstawić na 3 minuty przed wlewaniem do słoików lub innych pojemników do przechowywania.
Umieść blaty na pojemnikach i pozostaw na 24 godziny.
Umieścić w zamrażarce i przechowywać zamrożone do momentu użycia.