Jak zrobić ciasto Tamale
Jak zrobić ciasto Tamale może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 976 kalorii, 47g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4248 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka mleka, soli, salsy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest świetne. Podobne przepisy to Slow Cooker Chicken Tamale Pie, Jak zrobić ciasto Tamale, oraz Ciasto Tamale mamy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Spray 9x13-calowe naczynie zapiekanki z sprayem do gotowania.
Gotować i mieszać mieloną wołowinę w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż mięso zacznie brązowieć i uwalniać soki, około 5 minut.
Zmniejszyć ogień do średniej i mieszać w papryki poblano, sól, salsa, oregano, i chipotle proszku; gotować i mieszać, aż sezonowana wołowina jest kruchy i nie Różowy, o 10 protokół.
Wymieszać jedną paczkę Muffin kukurydzianych wymieszać w dużej misce z 1 jajkiem i 1/3 szklanki mleka.
Trzepaczka do połączenia. W oddzielnej dużej misce wymieszaj drugie opakowanie muffinki kukurydzianej z 1 jajkiem, 1/3 szklanki mleka i połową serów Cheddar i Monterey Jack.
Przygotowaną masę Muffin kukurydzianych rozprowadzić bez sera do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posypać kukurydzą mieszankę muffinek, następnie pozostałą połowę serów, a następnie mieszaninę wołowiny.
Łyżka muffinki kukurydzianej wymieszać z serem na wierzchu wołowiny i ostrożnie rozprowadzić na wierzchu widelcem, pozostawiając około pół cala od krawędzi patelni.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 50-60 minut, aż się zarumieni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.