Jak zrobić batony cytrynowe
Jak zrobić batony cytrynowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 232 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę, żółtko, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Lemon beza Pie - można zrobić lucious lemon pie w domu, Najlepsze batony Lemon Brownie lub Lemon Brownies, oraz Jak zrobić domową ricottę (z cytryną).
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 8x8 cali.
Umieść 1 szklankę mąki i masła w misce do mieszania i zacieru z tyłu łopatką lub drewnianą łyżką, aż dokładnie połączone.
Wymieszać w 1/4 szklanki cukru cukierniczego, ekstraktu waniliowego i soli; zacierać razem, aż mieszanina wygląda jak lekko kruche ciasto ciasteczkowe.
Zwilż palce odrobiną wody i wciśnij ciasto na dno przygotowanego naczynia do pieczenia. Użyj widelca, aby nakłuć dziury na całej skorupie.
Upiec skorupę na środkowej półce w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie skorupy są ledwo złociste, 22 protokół.
W misce ubić jajka i żółtka, ubić biały cukier i 2 łyżki mąki na gładką masę.
Dodać sok z cytryny i skórkę z cytryny; ubijać przez 2 minuty.
Na skórkę polać kremem cytrynowym.
Piec na środkowej półce, aż krem jest ustawiony i top ma cienką białą słodką skórkę, 25 protokół.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed cięciem na pręty. Zanurz nóż w bardzo gorącej wodzie, przebiegnij wokół krawędzi i pokrój na 16 kwadratów. Ciastka z 1 łyżeczką cukru cukierniczego.