Jak zrobić idealny makaron z serem
Jak zrobić idealny makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Picky Palate ma 32761 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, makaron, łagodny ser cheddar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Polecam gotowanie makaronu minutę mniej niż wskazówki.
Odcedzić i odstawić na kilka minutes.To ugotować zasmażkę, roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu trzepaczka w mące, soli i pieprzu. Wymieszać i gotować przez 3-4 minuty, aż kolor zasmażki będzie nieco ciemniejszy. Powoli ubij mleko, ciągle mieszając, aż zgęstnieje, około 2 minut. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i wymieszać z serem, aż się stopi.
Przenieś ugotowany makaron do dużego holenderskiego piekarnika lub garnka na małym ogniu.
Polać sosem serowym, mieszając, aby połączyć. Jest to gęsty i kremowy sos. Aby rozrzedzić sos, dodaj kilka łyżek mleka na raz, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.