Jajko Warzywne Fajitas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jajek warzywnych Fajitas. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 325 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz mleko, jajka, starą mieszankę przypraw el fajita i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Warzywne Fajitas, Pikantne warzywne fajitas, oraz Szybkie Pieczenie-Fajitas Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka i mleko ubić widelcem; odstawić na bok.
W 12-calowej patelni, roztopić margarynę na średnim ogniu. Paprykę, cebulę i przyprawę wymieszać w margarynie około 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Wyjmij warzywa z patelni; utrzymuj ciepło.
Zmniejszyć ogień do medium; wlać mieszaninę jaj na patelnię. Gdy mieszanka zaczyna się układać na dnie i na bokach, delikatnie unieś ugotowane porcje szpatułką, aby cienkie, niegotowane porcje spływały na dno. Unikać ciągłego mieszania. Gotować 3 do 4 minut lub aż jajka są twarde, ale nadal wilgotne.
Łyżka 1/4 mieszaniny jaj na środku każdej tortilli; wierzch z warzywami. Fold prawej i lewej stronie tortilla nad mieszaniną, nakładające się. Do każdej fajity dodajemy 2 łyżki salsy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.