Jajko w środku
Jajko w środku może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką jajka, oliwę z oliwek, chleb i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Meksykańska Zapiekanka Z Jajkiem, Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem, oraz Portugalskie Tarty Z Budyniem Jajecznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw stempel okrąg od środka każdej kromki chleba z 2-calowym foremką do ciastek i rezerwy.
Na patelni lub patelni rozgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu, dodać chleb i zarezerwowane rund ("kapelusze") i smażyć, aż spód będzie lekko złoty.
Odwróć chleb, dodając więcej oleju, jeśli to konieczne.
Ostrożnie rozbij jajka i złaź je do otworów. (Czasami Wysysam trochę białego, ale to nie jest reguła.)
Zmniejszyć ogień i gotować, aż białka są ustawione i żółtka zaczynają się ustawić, ale są nadal miękkie.
Za pomocą szpatułki przełożyć kromki chleba i jajek na talerz, z kapeluszami nad żółtkami i podawać.
Jajko w środku, jak ugotować jajko , wszystkie ilustracje © Fiona Strickland, dzięki uprzejmości Phaidon Press