Jajko i Gribenes Spread
Jajko i Gribenes Spread może być tylko przystawką, której szukasz. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 51 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, sól koszerną, łodygę selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 12%. Spróbuj Jajko i Gribenes Spread, Doskonały omlet z rukolą i Gribenesem, oraz Pieczona brukselka z Gribenes dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, przykryć jajka 1 cal/3 centymetry wody i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Gdy tylko woda osiągnie pełne wrzenia, przykryj patelnię i zdejmij ją z ognia.
Pozostawić jajka na przykrytej patelni, z ognia, przez 12 do 15 minut, a następnie wyjąć je z wody. (Lub, jeśli masz Szybkowar, paruj je przez 7 minut, a następnie schładzaj; są one niezmiennie łatwiejsze do obierania.) Jajka przepuścić pod zimną wodą lub przenieść do łaźni lodowej, aż zostaną dokładnie schłodzone. Jajka obrać ze skórki.
Tymczasem w oddzielnym małym rondlu na średnim ogniu, podsmażyć połowę cebuli w 1 łyżeczce schmaltz do półprzezroczystego. To dobry pomysł, aby dać im szczyptę soli, jak to zrobić, nie wstydź się.
Cebulę przełożyć na talerz i lekko ostudzić.
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem selera i gribenesa i wykonaj jedną z następujących czynności: przełóż je przez maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w średnią lub małą matrycę; grubo posiekaj je w robocie kuchennym; posiekaj ręcznie i zakończ tłuczeniem do przyjemnej konsystencji widelcem. Następnie złóż seler i gribenes.
Przedruk z książki Schmaltz: Piosenka o miłości do zapomnianego tłuszczu Michael Ruhlman, © 2012