Jajko Foo Yong z sosem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Egg Foo Yong z sosem. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 217 kalorii . Za 1,72 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pięciu przypraw, nóżek i kawałków pieczarek, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 2 powiedziałyby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : Zhoug Sauce (znany również jako Schug Sauce) – pikantny sos kolendrowy z Bliskiego Wschodu , zapiekane jajka na twardo w sosie beszamelowym oraz ziemniaki duszone w sosie jajecznym (Cariucho) .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj mąkę kukurydzianą, cukier i imbir. Dodaj bulion i mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj sos sojowy i sherry lub sok jabłkowy. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W misce wymieszaj zamiennik jajka z cebulą; odstaw na 10 minut.
Dodaj kiełki fasoli, orzechy wodne, grzyby, sól i chińską przyprawę pięciu przypraw; dobrze wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni z nieprzywierającą powłoką. Nakładaj porcje ciasta po 1/4 szklanki. Smaż na złoty kolor, około 2 do 2,5 minuty z każdej strony.