Jajko curry

Jajko curry
Jajko curry jest bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka młodych liści szpinaku, pomidor cherry, pasta korma, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to jajko curry, jak zrobić jajko curry, Jajko Curry, oraz Jajko Curry.

Instrukcje

1
Jajka gotować przez 8 minut, a następnie schłodzić pod zimną bieżącą wodą przed oderwaniem skorupek. Cebulę podsmażamy na oleju przez około 5 minut, aż zmięknie i lekko zabarwiona, następnie mieszamy z pastą curry i fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Dodaj 200 ml wody, następnie przykryj i gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Dodaj szpinak, pomidory i mleko kokosowe, a następnie doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż szpinak jest po prostu zwiędły. Łyżka na dwa talerze, następnie połowę jaj i posadzić je na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4
Podawać z tostami naan lub Pitta.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaanNaan

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia28
Magazyn