Jajko curry
Jajko curry jest bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka młodych liści szpinaku, pomidor cherry, pasta korma, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to jajko curry, jak zrobić jajko curry, Jajko Curry, oraz Jajko Curry.
Instrukcje
Jajka gotować przez 8 minut, a następnie schłodzić pod zimną bieżącą wodą przed oderwaniem skorupek. Cebulę podsmażamy na oleju przez około 5 minut, aż zmięknie i lekko zabarwiona, następnie mieszamy z pastą curry i fasolą.
Dodaj 200 ml wody, następnie przykryj i gotuj przez 5 minut.
Dodaj szpinak, pomidory i mleko kokosowe, a następnie doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż szpinak jest po prostu zwiędły. Łyżka na dwa talerze, następnie połowę jaj i posadzić je na wierzchu.
Podawać z tostami naan lub Pitta.