Jajka zapiekane z boczkiem kandyzowanym
Przepis Deviled Eggs z kandyzowanym boczkiem może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w około 42 minuty. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Ta przystawka ma 116 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Jeśli masz szalotki, zmielony cynamon, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sriracha Deviled Eggs with Candidated Jalapeno Peppers, Parsi Deviled Eggs - Indian inspirowane deviled jajka mają kolendry, sok z limonki i miód w nich, aby je pyszne, oraz Jajka Zapiekane Boczkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W małej misce, wymieszać brązowy cukier, szczypta cayenne i cynamon.
Umieść boczek na stojaku z drutu ustawionym na obramowanej blasze do pieczenia.
Każdy plasterek boczku posypać odrobiną przyprawionego cukru i piec, około 10 minut. Flip boczek, posypać pozostałym przyprawionym cukrem i nadal gotować, aż chrupiące, o 10 więcej minut.
Wyjąć boczek z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Gdy boczek ostygnie, zmielić go i odstawić, rezerwując jedną czwartą do dekoracji jaj.
Umieść zimne jajka na dnie średniego rondla i przykryj zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i wyjąć patelnię z ognia. Przykryć patelnię pokrywką i odstawić na 12 minut.
Jajka odcedzić i spłukać zimną wodą.
Niech jajka ostygną trochę, a następnie obrać, gdy są jeszcze ciepłe (jajka są znacznie łatwiejsze do obierania, gdy są ciepłe). Po ich obraniu można je następnie przechowywać, przykryte, w lodówce.
Wymieszać majonez, musztarda, koperek, ocet jabłkowy, sos Worcestershire, 1/4 łyżeczka cayenne, szalotki i mielonego boczku w średniej misce do mieszania. Doprawić solą.
Jajka pokroić na pół wzdłuż. Delikatnie usuń żółtka, naciskając kciuk na tył żółtka, aby usunąć je z białego.
Dodać żółtka do miski z mieszaniną majonezu. Rozgnieść razem, za pomocą widelca, aż będzie gładka.
Włóż wypełnienie do zamykanej torby.
Odciąć jeden koniec i wlać nadzienie do białek.
Posypać papryką, dodatkowymi kawałkami boczku i koperkiem przed podaniem.
Notatki kucharza: stojak z drutu to świetny sposób na gotowanie boczku, ponieważ powietrze może krążyć wokół boczku, dzięki czemu jest chrupiący i pyszny.
Worki foliowe są doskonałym narzędziem do użycia zamiast worka rurowego, łatwe i jednorazowe.