Jajka zapiekane z boczkiem
Jajka z boczkiem mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 57 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz boczek, liście pietruszki, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Parsi Deviled Eggs - Indian inspirowane deviled jajka mają kolendry, sok z limonki i miód w nich, aby je pyszne, Jajka Zapiekane Boczkiem, oraz Jajka Zapiekane Boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w 3-do 4-qt. patelnię i dodać wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć o 1 cal. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ciepło tak pęcherzyki pękają powierzchni tylko od czasu do czasu. Gotować 15 minut.
Odcedzić jajka, przykryć zimną wodą i odstawić do ostygnięcia, około 10 minut.
Tymczasem, w 8-do 10-in. patelnia na średnim ogniu, wymieszać boczek, aż chrupiące i brązowy, o 3 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na ręczniki, aby osuszyć. Kruszyć, gdy jest chłodno. Rezerwa 1 łyżka. tłuszcz z boczku z patelni.
Skorupki jaj i przeciąć na pół wzdłuż. Żółtka przekładamy do małej miseczki i rozgniatamy widelcem, wtapiając w tłuszcz boczkowy, kwaśną śmietanę i musztardę.
Dodaj ostry sos i sól do smaku.
Miksturę żółtkową podzielić na białka. Wierzch z boczkiem i pietruszką tuż przed podaniem.