Jajka Szkockie
Scotch Eggs to bezmleczne napój. Ten przepis służy 4. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. 298 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, kiełbasę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jajka Szkockie, Jajka Szkockie, oraz Jajka Szkockie.
Instrukcje
Umieścić 6 jaj w rondlu i przykryć zimną wodą, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie przykryć i odstawić na 5 minut przed uruchomieniem pod zimną wodą. Gdy wystarczająco ostygnie, obrać jajka i odstawić na bok.
Podziel kiełbasę na 6 równomiernie wielkości kulek. Naciśnij każdą piłkę do dysku, a następnie owinąć każdy dysk kiełbasy wokół obranego jajka.
Beat Pozostałe jajko. Następnie umieść jajko pokryte kiełbasą w mące, następnie jajko, a następnie bułkę tartą; powtórz z wszystkimi jajkami.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wlać jeden cal oleju roślinnego do patelni sosu i umieścić na średnim ogniu.
Rozgrzać olej do 177° i, pracując w małych partiach, smażyć jajka na brązowo ze wszystkich stron, umieszczając rumiane jajka w rozgrzanym piekarniku. Gdy wszystkie jajka są ugotowane, podawać natychmiast z ogórkami ogórkowymi.