Jajka Smażone
Przepis smażone jajka Deviled może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 44 minuty. Na 1,47 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 505 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz szczypiorek, musztardę dijon, gorący sos dash i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Parsi Deviled Eggs - Indian inspirowane deviled jajka mają kolendry, sok z limonki i miód w nich, aby je pyszne, Smażone deviled eggs Pépin, oraz Smażone Sum Deviled Jaj dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dodać jajka do dużego rondla wypełnionego zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i odstawić do wody na 14 minut.
Jajka obrać i pokroić wzdłuż.
Dodaj majonez, Dijon, skórkę cytrynową, szczypiorek, ostry sos oraz sól i pieprz. Żółtka rozgnieść drewnianą łyżką. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby. Wlać mieszaninę żółtka do białek.
Rozgrzać olej w frytkownicy do 350 stopni F.
W średniej misce dodać 1 szklankę mąki i doprawić solą i pieprzem. W innej misce ubić jajka, w trzeciej misce dodać 1 szklankę panko.
Jajka zanurzyć w mące, następnie jajko i na koniec w panko. Delikatnie umieścić jajka w gorącym oleju. Smażyć na złoty kolor.
Wyjąć do wyłożonej papierowym ręcznikiem tacy na arkusze. Doprawić solą i pieprzem i udekorować natką pietruszki.