Jajka Sadzone

Jajka Sadzone
Jajka sadzone mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Za 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 16G tłuszczu i w sumie 163 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Przynosi ci smak domu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak super. Spróbuj Szkockie jajka-co może pokonać jajka na twardo smażone w głębokim tłuszczu po pokryciu kiełbasą, Jajka zięcia: Tajskie smażone jajka na twardo w sosie z tamaryndowca, oraz Smażony ryż z wiosennymi warzywami i jajkami sadzonymi dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W 7-lub 8-w. patelnia lub patelnia do omletów, roztop masło na średnim ogniu. Rozbij jajka pojedynczo na filiżankę lub spodek z kremem, a następnie delikatnie wsuń na patelnię. Natychmiast zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotuj powoli, aż białka całkowicie się zestali, a żółtka zaczną gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
MasłoMasło
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
W przypadku jajek słoneczną stroną do góry przykryj patelnię i gotuj, aż żółtka zgęstnieją, ale nie będą twarde. W przypadku jajek fastrygowanych podczas gotowania należy łyżką masła na patelni nad jajkami. Aby uzyskać zbyt łatwe jajka, ostrożnie obróć jajka, aby ugotować obie strony, ale nie przykrywaj patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia0
Magazyn