Jajka Po Turecku

Jajka Po Turecku
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Jajka w stylu tureckim mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 412 kalorii, 24g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu, jogurtu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Podobne przepisy to Turkish One-pan eggs & peppers (Menemen), Pizza Po Turecku, oraz Baranek po turecku.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć czosnek, jogurt i szczypta soli; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
W dużym rondlu lub garnku połączyć wodę, ocet i 1 łyżeczkę soli; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda gotuje się mocno, zmniejsz ciepło i delikatnie rozbij jajka do wody, rozstaw je dobrze od siebie. Gotować, aż białka ułożą się na żółtkach, natychmiast wyjąć jajka łyżką szczelinową i umieścić na naczyniu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
3
Masło rozpuścić na małej patelni lub rondlu. Wymieszać z papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Na jajka polać sosem jogurtowym i polać masłem paprykowym. Twój cilbir jest gotowy!
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MasłoMasło
JogurtJogurt
SOSSOS
JajkoJajko
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia9
Magazyn