Jajka Po Turecku
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Jajka w stylu tureckim mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 412 kalorii, 24g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu, jogurtu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Podobne przepisy to Turkish One-pan eggs & peppers (Menemen), Pizza Po Turecku, oraz Baranek po turecku.
Instrukcje
W małej misce, połączyć czosnek, jogurt i szczypta soli; dobrze wymieszać.
W dużym rondlu lub garnku połączyć wodę, ocet i 1 łyżeczkę soli; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda gotuje się mocno, zmniejsz ciepło i delikatnie rozbij jajka do wody, rozstaw je dobrze od siebie. Gotować, aż białka ułożą się na żółtkach, natychmiast wyjąć jajka łyżką szczelinową i umieścić na naczyniu do serwowania.
Masło rozpuścić na małej patelni lub rondlu. Wymieszać z papryką.
Na jajka polać sosem jogurtowym i polać masłem paprykowym. Twój cilbir jest gotowy!