Jajka Pita po benedyktyńsku na grillowanej Prosciutto i oliwie z oliwek
Jajka Pitan Benedict na grillowanym Prosciutto i oliwa z oliwek Hollandaise wymaga około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1417 kalorii, 22g białka, oraz 134g tłuszczu. Na $3.1 za porcję, dostajesz sos, który serwuje 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka szarej soli, sok z cytryny, szarej soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 48%. Spróbuj Arugulan i Prosciutto jajko Benedykta z sosem holenderskim Blender, Jajka po benedyktyńsku z Chipotle Hollandaise, oraz Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na patelni, aż masło się rozpuści.
Umieścić żółtka, śmietana, sok z cytryny, sól i pieprz w blenderze i miksować przez kilka sekund z dużą prędkością, aż do uzyskania gładkiej pienistej mieszaniny. Nadal z dużą prędkością, zacznij wlewać gorącą mieszaninę masła cienkim, stałym strumieniem, nie zbyt wolno. Po dodaniu mieszanki masła sos powinien się zagęścić. Kontynuuj nalewanie i mieszanie, aż całe masło zostanie zużyte.
Podawać natychmiast lub utrzymywać ciepło.
Zrób jajka: napełnij dużą głęboką patelnię do połowy wodą i przynieś na wolnym ogniu.
Posmaruj 1 łyżkę masła na 2 ramekiny lub małe miseczki żaroodporne.
Posypać solą i pieprzem. Crack 2 jajka w każdym naczyniu.
Umieść naczynia w gotującej się wodzie i przykryj patelnię. Gotować do firmy, o 6 do 7 protokół.
Podczas gdy jajka kłusować, rozgrzać patelnię grill i grill prosciutto aż chrupiące.
Posmaruj pita pozostałym masłem i grilluj.
Umieść kawałek tosty pita na każdym z 2 talerzy i top z prosciutto.
Usuń jaja z ramekinów, uruchamiając nóż lub małą szpatułkę wokół jaj. Odkręć jajka na prosciutto.
Jajka skropić 2 łyżkami Hollandaise, zmielić trochę czarnego pieprzu na każdej i podawać od razu.