Jajka pieczone z pomidorami i parmezanem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj pieczonych jaj z pomidorami i parmezanem. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól i pieprz, tymianek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Jajka Pieczone Z Chardą Szwajcarską, Parmezanem I Pieczonymi Pomidorami, Wspaniałe śniadania: pieczone pomidory z parmezanem, jajecznica, tosty, oraz Parmezan Pieczone Szparagi, Pomidory I Jajka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. masło cztery naczynia do pieczenia nie więcej niż 1-cal głębokości i wystarczająco duże, aby pomieścić dwa jajka. Natrzyj wnętrze i dno każdego naczynia do pieczenia połową ząbka czosnku, mocno naciskając. Odrzuć czosnek.
Podzielić 2 Łyżki. masło równomiernie pomiędzy naczyniami do pieczenia i posypać tymiankiem. Łyżka w równych ilościach sosu pomidorowego. Z tyłu łyżki uformować 2 wgłębienia w sosie pomidorowym i rozbić 1 jajko w każdym. Doprawić solą i pieprzem, posypać parmezanem.
Umieść naczynia na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż białka jaj są nieprzezroczyste i żółtka są twarde wokół krawędzi, 13 do 15 minut.