Jajka pieczone w jogurcie ze szpinakiem, pomidorami i rukolą
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Jajka pieczone w jogurcie ze szpinakiem, pomidorami i rukolą mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 141 kalorii, 17g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz grecki jogurt, pomidorki koktajlowe, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka pieczone ze szpinakiem i pomidorami, Jajka pieczone ze szpinakiem i pomidorami, oraz Jajka pieczone ze szpinakiem i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Wymieszaj jogurt, szalotki, czosnek, szczyptę soli i kilka mielonych pieprzu w misce. Szpinak dzielimy równomiernie pomiędzy cztery (od 4 do 5 cali) pokryte, żaroodporne ramekiny (folia sprawia, że cienka pokrywka zbyt). Łyżka ½ szklanki jogurtu na wierzchu szpinaku, wygładzając, aby całkowicie pokryć. Zrób niewielkie Wcięcie w środku jogurtu i ostrożnie rozbij jajko na każdym z nich, zachowując nienaruszone żółtko. Doprawić solą i pieprzem.
Ułóż sześć połówek pomidorów wiśniowych wokół każdego z jaj, unikając żółtka. Przykryj ramekiny pokrywkami lub folią i umieść je na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż jogurt będzie po prostu jędrny, a białka jaj są ustawione, około 20 do 25 minut, w zależności od wielkości i materiału ramekins.To podawać, na wierzchu posypać rukolą i posypać papryką.