Jajka pieczone en Cocotte z bazylią
Pieczone jajka en Cocotte z bazylią to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 48 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka bazylii, masła, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jajka pieczone en Cocotte z cebulą, Jajka pieczone z ziołami {Oeufs en Cocotte}, oraz Jajka pieczone z ziołami {oeufs En Cocotte} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spód i boki ośmiu 4-uncjowych ramekinów posmarować po 1 łyżeczce oliwy z oliwek. Ułóż ramekiny po bokach patelni i rozbij 1 jajko na każde z nich. Każde jajko zalać 1/2 łyżki masła i doprawić solą i pieprzem.
Wlać wystarczającą ilość wrzącej wody do patelni, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów.
Jajka piec w piekarniku przez około 15 minut, obracając patelnię w połowie gotowania, aż żółtka będą płynne, a białka będą po prostu jędrne.
Jajka udekorować posiekaną bazylią i od razu podawać z grzankami z masłem.