Jajka na musztardowo-kremowym szpinaku z chrupiącymi okruchami
Need a wegetariańska przystawka? Jajka na musztardowo-kremowym szpinaku z chrupiącymi okruchami mogą być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.76 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku, musztardę dijon, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jajka Z Musztardowym Szpinakiem I Chrupiącą Bułką Tartą, Słoneczne jajka + musztardowo-kremowy Chard, oraz Dzisiaj Kolacja: jajka sadzone ze szpinakiem z musztardą i bułką tartą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. wrzucić okruchy z 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki oleju, i nasiona gorczycy w średniej misce do Płaszcz.
Rozsypać na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec do złotego i chrupiące, 6 do 8 protokół.W międzyczasie dodaj wystarczającą ilość wody do głębokiej dużej patelni zapobiegającej przywieraniu, aby pokryć dno.
Dodaj szpinak; wrzucić na dużym ogniu więdną, o 2 protokół.
Zeskrobać na sito ustawione nad miską; wycisnąć płyn. Wytrzeć patelnię; rezerwy.
Szpinak przełożyć do średniego rondla.
Dodać 3 łyżeczki musztardy, pół na pół i posiekany tymianek. Wymieszać na średnim ogniu, aż gruby, o 3 protokół. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w reserved patelni na średnim ogniu. Crack jaj na patelni, odstępy od siebie. Smażyć, aż białka są gotowane przez 3 do 4 minut. Szpinak podzielić na 2 talerze, rozłożyć jako bazę do jajek. Na wierzchu jajka, okruchy i gałązki tymianku.
W porcji: 346 kalorii, 22 g tłuszczu, 3 g błonnika