Jajka na miękko z ciepłymi grzankami i zieleniną
Jajka na miękko z ciepłymi grzankami i zieleniną mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 12g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka czosnku, jeden 5-uncja worek zieleni, ocet winny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jajka na miękko z Czerwonym szpinakiem na grzance, Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko, oraz Pesto proso, szparagi i jajka na miękko.
Instrukcje
Napełnij rondel 4 cale wody i doprowadzić do wrzenia.
Umieść 1 jajko na łyżce i spuść je do wody. Powtórz z pozostałymi jajami. Wróć do wrzenia. Gotować do pożądanej doneness, około 6 minut na katar żółtka. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jajka do miski. W małej misce wymieszać ocet, musztardę, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 3 łyżki oleju i anchois( jeśli używasz); odstawić.
Rozgrzać pozostały olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż złoty, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść czosnek na talerz.
Dodać patyczki chlebowe do oleju i gotować, obracając, aż złoty. Podziel Fryz lub zieleninę między poszczególne talerze i posypać czosnkiem i grzankami. Rozbij jajka, rozbij je na pół i użyj łyżki, aby zebrać jajka ze skorupek na sałatkę. Wierzch z winegretem i pozostałą solą i pieprzem.