Jajka gotowane z puree z pieprzu Cubanelle
Jajka gotowane z puree z pieprzu Cubanelle to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.01 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, szalotkę, majeranek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zdrowe i pyszne: Puree z białej fasoli z gotowanymi jajkami, Zapiekanka ziemniaczana, cebula i pieprz z jajkami gotowanymi w piekarniku, oraz Jajka gotowane na opiekanej bagietce z kozim serem i czarnym pieprzem Vinaigrette.
Instrukcje
Na blasze do pieczenia, posmarować paprykę z oliwą z oliwek i smażyć przez 20 minut, obracając raz, aż lekko zbrązowieje i zmięknie.
Przenieść paprykę do miski, przykryć folią i ostudzić przez 10 minut.
Tymczasem na średniej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać grzyby i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, 4 protokół. Wymieszać szalotkę, czosnek i majeranek i gotować, aż pachnące, 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Paprykę obrać, osuszyć i posadzić.
Paprykę przełożyć do blendera i puree. Z włączoną maszynką dodaj pozostałe 3 łyżki oleju i gorący sos i puree. Doprawić solą i pieprzem.
Przynieś duży rondel wypełniony 3 cale wody na wolnym ogniu. Rozbij każde jajko do filiżanki, a następnie wsuń do wody. Kłusować jajka na małym ogniu, aż białka są ustawione, a żółtka są płynne, 4 minuty. Za pomocą łyżki z rowkiem wyjmij jajka z wody i osusz je.
Łyżka pieprzu puree na talerze i top z grzybami. Jajka ułożyć na grzybach, lekko doprawić solą i pieprzem i podawać.