Jajka gotowane w sosie pomidorowym Curry

Jajka gotowane w sosie pomidorowym Curry
Jajka gotowane w sosie pomidorowym Curry zajmuje około 42 minuty od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 382 kalorie, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga oleju arachidowego, pomidorów z puszki, imbiru i jajek. Dobrze sprawdza się jako sos. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Odżywianie w jajkach i jajkach gotowanych w sosie pomidorowym, Słodkie placki ziemniaczane z sosem pomidorowym curry i jajkiem w koszulce, oraz Jajka Gotowane W Sosie Pomidorowym.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę i dalej 3 składniki (przez jalapeo); smażyć 5 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
3
Dodać curry i kolejne 3 składniki (przez cukier); gotować 2 minuty, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
CukierCukier
4
Pomidory odcedzić w durszlaku na misce; rezerwy płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj pomidory na patelnię; gotuj 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj połowę reserved Tomato liquid; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
7
Dodaj mleko kokosowe i posiekaną kolendrę; wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj pozostały zarezerwowany płyn pomidorowy; utrzymuj ciepło, aby sos delikatnie bąbelkował.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
KolendraKolendra
PomidorPomidor
SOSSOS
8
Każde jajko rozbić na kubek budyniowy i delikatnie wlać na patelnię na sosie. Przykryć i gotować przez 5 minut, tylko do momentu, aż białka są ustawione i żółtka mają sfilmowane nad, ale są nadal ciekłe. Ułóż 1 muffinkę, pokrój boki w górę, na każdym z 4 talerzy. Dokładnie Miarka 1 jajko i około 1/2 szklanki sosu na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
SOSSOS
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Posypać każdą porcję 1 łyżka zielonej cebuli; udekorować liście kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Zielona CebulaZielona Cebula
TrudnośćTwardy
Gotowe W42 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawSos
Magazyn