Jajka Faszerowane Tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz zgodnie z życzeniem, tuńczyk, cebula w proszku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Jajka Faszerowane Tuńczykiem!, Tuńczyk Deviled Eggs, oraz Deviled Tunan Eggs.
Instrukcje
Umieścić jajka w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i odstawić jajka w gorącej wodzie na 15 minut.
Jajka wyjąć z gorącej wody, schłodzić pod zimną bieżącą wodą i obrać.
Jajka pokroić na pół wzdłuż; żółtka umieścić w małej misce. Żółtka rozgnieść widelcem; wymieszać z tuńczykiem, marynatą, musztardą, cukrem i cebulą w proszku. Wymieszać majonez z tuńczykiem, aż mieszanina będzie kremowa, ale pozostanie jędrna; doprawić solą i pieprzem.
Na półmisku ułożyć białka pokrojone bokiem do góry. Łyżka mieszanki tuńczyka na połówki białka jaja; posypać papryką.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.