Jajka Faszerowane Krabem
Jajka faszerowane krabami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 66 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz Aleppo pieprz, musztarda dijon, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 12 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Jajka Faszerowane Krabem, Crab Deviled Eggs, oraz Crab Deviled Eggs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść zimne jajka z lodówki do dużego garnka i dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć jajka o 1 cal.
Umieścić na dużym ogniu, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i przykryć garnek, gdy jajka zaczną się poruszać.
Wyjąć z ognia i odstawić na 17 minut.
Odcedzić gorącą wodę z patelni, przykryć pokrywką i wstrząsnąć garnkiem, aby lekko złamać jajka. Napełnij garnek zimną wodą, wylej zimną wodę i napełnij więcej zimną wodą.
Pozostawić jajka w wodzie do ostygnięcia. Jajka obrać i pokroić na pół wzdłuż.
Oddzielić żółtka od połówek jajek; umieścić żółtka w misce do miksowania.
Umieść mięso kraba na talerzu i oddziel na 2 równe porcje, jedną zawierającą małe kawałki i jedną zawierającą atrakcyjne większe różowe kawałki. Część rezerwowa zawierająca większe kawałki.
Porcję mięsa kraba posiekać z mniejszymi kawałkami; dodać do żółtek. Żółtka rozgnieść widelcem. Wymieszać z majonezem, estragon, musztarda Dijon, sok z cytryny, ostry sos pieprzowy, owoce morza przyprawy, sos Worcestershire, sól, i czarny pieprz.
Przenieść mieszaninę żółtka do worka rurowego wyposażonego w średnią końcówkę. Krab rurowy wypełniający wgłębienia połówek jaj.
Pokroić największe kawałki kraba i umieścić pozostałe mięso kraba w małej misce. Lekko wymieszać ze skórką cytrynową, creme fraiche, pieprzem Aleppo i pieprzem cayenne widelcem. Posmakuj i dostosuj sól. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, wymieszać więcej creme fraiche. Na wierzch każdego nadziewanego jajka nałożyć dużą szczyptę mieszanki krabów.
Każde ugotowane jajko posypać szczypiorkiem szczypiorku i lekkim pieprzem cayenne.
Przenieść jajka na półmisek; przechowywać w lodówce do czasu podawania.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.