Jajka faszerowane kminkiem i szczypiorkiem
Kminek i jajka faszerowane szczypiorkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka nasion kminku, jajka, szczypiorek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, wegetariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szczypiorkowo-cebulowe jajka zapiekane, Jajecznica z homarem i szczypiorkiem, oraz Chive-Estragon Deviled Eggs.
Instrukcje
Przykryć jajka zimną wodą o 1 cal w rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i odstawić jajka, przykryte pokrywką, 17 minut.
Drobno zmiel nasiona kminku w elektrycznym młynku do kawy / przypraw lub za pomocą moździerza i tłuczku.
Odcedzić jajka, następnie spłukać zimną wodą, aż nie będzie już gorąca w dotyku.
Jajka obieramy, a następnie o połowę wzdłuż. Ostrożnie usunąć żółtka i zacieru w misce widelcem. Wymieszać z majonezem, jogurtem, 2 łyżkami szczypiorku, sokiem z cytryny, kminkiem oraz solą i pieprzem do smaku (nadzienie będzie luźne).
Łyżkę żółtka przełożyć na białka i posypać pozostałą łyżką szczypiorku.