Jajka en Cocotte z kuskusem

Jajka en Cocotte z kuskusem
Jajka en Cocotte z kuskusem mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, odtłuszczony bulion z kurczaka, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Jajka en Cocotte z kuskusem, Eggs en Cocotte, oraz Jajka en Cocotte z baskijską Piperade dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grzyby opłukać; przyciąć i wyrzucić przebarwione końce łodygi. Nożem lub w robocie kuchennym drobno posiekaj grzyby. Grzyby i masło umieścić na patelni 10 - 12-calowej na średnim ogniu. Przykryć i mieszać od czasu do czasu, aż soczyste, o 3 protokół. Odkryć i mieszać często na dużym ogniu, aż grzyby są lekko rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Do grzybów dodać bulion i kuskus; wymieszać, przykryć i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Odstawić na 10 minut. Wymieszać kuskus i doprawić do smaku solą. Użyj gorącego lub chłodnego. W przypadku uzupełnienia do 2 godzin przed użyciem przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej; przed użyciem wymieszać widelcem. Łyżka mieszanki kuskusu równo do 6 ramekinów (2 3/4 do 3 cali. szeroki, od 13/4 do 2 cali. Głębokie).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
W misce z mikserem na dużej prędkości, ubij śmietanę, aż utrzyma miękkie szczyty. Łyżka śmietany równo do ramekins. W każdej ramekinie rozbić 1 jajko na śmietanę, następnie posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Posypać lekko gałką muszkatołową serem. Ustaw ramekins nieco od siebie w obrębionej patelni (9 przez 13 lub 10 przez 15 W.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Piec w 450 piekarniku regularnym lub konwekcyjnym, aż żółtka są miękko ustawione (naciśnij delikatnie czubkiem łyżki, aby przetestować), 8 do 10 minut, lub aż twarde, 12 do 14 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Podawać z łyżkami.
8
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn