Jajka en Cocotte z baskijską Piperadą

Jajka en Cocotte z baskijską Piperadą
Potrzebujesz bezglutenowe i pierwotne danie główne? Jajka en Cocotte z baskijską Piperadą mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 18g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,76 USD za porcję. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś masło, parmezan, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Eggs Pipérade, Jajka en Cocotte, oraz Jajka en Cocotte z kuskusem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 4 (1-cup) pojemność ramekins
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w małym rondelku zagotuj 2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Posmaruj spód każdej kokilki masłem. Na każdą porcję wbij 2 jajka do małej miski lub naczynia, uważając, aby nie złamać żółtek, a następnie wsuń do przygotowanej kokilki. Dopraw solą i pieprzem, skrop 1 łyżką śmietany i posyp 1 łyżką parmezanu. Ustaw kokilki w średniej wielkości szklanej lub ceramicznej formie do pieczenia, pozostawiając co najmniej 1 cal przestrzeni między naczyniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Przełóż na Dolny ruszt piekarnika i wlej wrzącą wodę do naczynia do pieczenia, uważając, aby nie rozpryskać gorącej wody do kokilek. Przykryj folią aluminiową i piecz od 8 do 12 minut, aż białka się zestali, ale żółtka nadal będą miękkie i trochę rzadkie. Przygotuj piperadę podczas pieczenia jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Na dużej patelni na średnim ogniu ugotuj prosciutto na oliwie z oliwek, aż zacznie chrupać, a następnie dodaj cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Smaż na lekko złoty kolor, następnie dodaj czerwoną i zieloną paprykę i gotuj, aż paski zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
7
Dodaj czosnek i gotuj 30 sekund do 1 minuty, aż będzie pachnący, a następnie dodaj pomidory i płatki czerwonej papryki, jeśli używasz. Pozwól mieszaninie dusić na średnim ogniu, aż płyn odparuje, a pomidory zostaną podgrzane. Sprawdź przyprawy i dodaj sól i pieprz. Z ognia dodaj bazylię. Podziel między kokilki (będziesz miał dodatkowe) i podawaj na małym talerzu, gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Ten przepis został dostarczony przez finalistę, który może, ale nie musi, być profesjonalnym kucharzem, dla następnej Gwiazdy Food Network. Food Network nie przetestował tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn