Jajka en Cocotte z baskijską Piperadą

Jajka en Cocotte z baskijską Piperadą
Potrzebujesz bezglutenowe i pierwotne danie główne? Jajka en Cocotte z baskijską Piperadą mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 18g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,76 USD za porcję. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś masło, parmezan, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Eggs Pipérade, Jajka en Cocotte, oraz Jajka en Cocotte z kuskusem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 4 (1-cup) pojemność ramekins
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w małym rondelku zagotuj 2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Posmaruj spód każdej kokilki masłem. Na każdą porcję wbij 2 jajka do małej miski lub naczynia, uważając, aby nie złamać żółtek, a następnie wsuń do przygotowanej kokilki. Dopraw solą i pieprzem, skrop 1 łyżką śmietany i posyp 1 łyżką parmezanu. Ustaw kokilki w średniej wielkości szklanej lub ceramicznej formie do pieczenia, pozostawiając co najmniej 1 cal przestrzeni między naczyniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przełóż na Dolny ruszt piekarnika i wlej wrzącą wodę do naczynia do pieczenia, uważając, aby nie rozpryskać gorącej wody do kokilek. Przykryj folią aluminiową i piecz od 8 do 12 minut, aż białka się zestali, ale żółtka nadal będą miękkie i trochę rzadkie. Przygotuj piperadę podczas pieczenia jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Na dużej patelni na średnim ogniu ugotuj prosciutto na oliwie z oliwek, aż zacznie chrupać, a następnie dodaj cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Smaż na lekko złoty kolor, następnie dodaj czerwoną i zieloną paprykę i gotuj, aż paski zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
7
Dodaj czosnek i gotuj 30 sekund do 1 minuty, aż będzie pachnący, a następnie dodaj pomidory i płatki czerwonej papryki, jeśli używasz. Pozwól mieszaninie dusić na średnim ogniu, aż płyn odparuje, a pomidory zostaną podgrzane. Sprawdź przyprawy i dodaj sól i pieprz. Z ognia dodaj bazylię. Podziel między kokilki (będziesz miał dodatkowe) i podawaj na małym talerzu, gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Ten przepis został dostarczony przez finalistę, który może, ale nie musi, być profesjonalnym kucharzem, dla następnej Gwiazdy Food Network. Food Network nie przetestował tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn