Jajka Chorizo Scotch
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje,więc spróbuj szkockich jaj Chorizo. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 767 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,54 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, chipsy kukurydziane tortilla, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Jajka z chrupiącym Chorizo, olejem Chorizo i wędzoną papryką, Jajka Szkockie, oraz Jajka szkockie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 6 jajek w średnim rondlu (powinny zmieścić się w jednej warstwie).
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć jajka o 1 cal. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zdjąć patelnię z ognia. Przykryj go szczelną pokrywką i odstaw jajka na 3 minuty do gorącej wody. W międzyczasie przygotuj kąpiel z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą.Gdy jajka są gotowe, przenieś je do łaźni z lodem za pomocą łyżki szczelinowej.
Niech jajka siedzieć, aż są zimne, o 10 minut. Ostrożnie złamać i obrać każde jajko. (Jest OK, jeśli jajka nie są idealnie obrane.) Jajka opłukać pod zimną wodą, aby usunąć resztki skorupek i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść je na blasze do pieczenia i odstawić.Pozostałe 2 jajka rozbijamy do średniej miski, doprawiamy solą i pieprzem, lekko ubijamy widelcem, aby je rozbić; odstawiamy.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia; odstawić.
Umieść chipsy tortilla w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza i przetrzyj na drobne okruchy(powinieneś mieć około 1 szklanki). Alternatywnie, umieść wióry w zamykanej plastikowej torbie, naciśnij powietrze i zamknij torbę. Za pomocą wałka do ciasta zmiażdżyć wióry na jednolite drobne okruchy.
Umieść okruchy w drugim płytkim naczyniu; odstawić.Podziel chorizo na 6 równych porcji, zwinąć każdą w kulkę i umieścić na blasze z gotowanymi jajkami.Wyrównaj powierzchnię roboczą folią i przygotuj drugi arkusz folii.
Umieść 1 kulkę chorizo na środku folii na powierzchni roboczej i przykryj drugim arkuszem folii. Używając wałka do ciasta, zwiń chorizo na bardzo cienki patty o średnicy około 5 cali. Odklej górny arkusz folii i odstaw na bok.
Umieść gotowane jajko na środku patty. Delikatnie pociągnij krawędzie dolnej plastikowej folii, aby zamknąć jajko w patty chorizo. Podnieś jajko owinięte chorizo i użyj rąk, aby delikatnie wygładzić powierzchnię i załatać wszelkie dziury, upewniając się, że jajko jest całkowicie i szczelnie zamknięte w chorizo. Powrót jajko do blachy do pieczenia i powtórzyć z pozostałym chorizo i jaj.1 chorizo-zamknięte jajko w mące. Następnie zanurz go w ubitych jajach, pozwalając nadmiar kapać. Na koniec zawiń go w okruchy tortilla chip aż do dobrze pokrytego, a następnie delikatnie naciśnij, aby przykleić powłokę. Powrót jajko do blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałymi jajami.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu, aż osiągnie 177° na termometrze do głębokiego smażenia / cukierków. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia; odstawić.Gdy olej będzie gotowy, dodaj 3 jajka. Smażyć, obracając od czasu do czasu, aż będą złote i chorizo jest gotowane przez, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjmij jajka do stojaka z drutu. Powtórz z pozostałymi eggs.To podawać, każde jajko pokroić na pół i doprawić pokrojone boki solą.
Podawać z avocado crema do zanurzenia.