Jajka Benedykta
Jajka po benedyktyńsku mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka w piekarniku, szczypiorek, liście estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Jajka Benedict Deviled Eggs, Jajka Benedykta, oraz Jajka Benedykta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rogaliki kroimy poziomo i układamy wszystkie 4 na blasze do pieczenia.
Na średniej wielkości patelnię napełnić do połowy wodą. Na średnim ogniu, doprowadzić wodę na wolnym ogniu.
Dodaj biały ocet do wody. Nie pozwól, aby woda się zagotowała. Pracując z 1 jajkiem na raz, rozbij jajko do małej miski i wsuń do gotującej się wody. Gotuj jajka na wolnym ogniu od 3 do 5 minut lub do momentu ugotowania białek, a żółtko nadal będzie miękkie.
Jajka przełożyć łyżką szczelinową na talerz.
Wskazówka: jajka można wstępnie ugotować i schłodzić do tego momentu. Podgrzać, wsuwając jajko do gotującej się wody na 1 minutę w czasie serwisowania.
W małym rondlu dodaj do mleka opakowanie Holenderskie.
Dodać szczypiorek i estragon.
Podgrzać dokładnie na małym ogniu, stale mieszając.
Oddziel połówki rogalika i ułóż je razem tworząc okrąg, przycięte bokiem do góry. Wierzch każdej połowy plasterkiem prosciutto i gotowanym jajkiem. Łyżka sosu holenderskiego na wierzchu jajka.
Dekoruj liśćmi estragonu.