Jajka a la Paloma
Jajka a la Paloman to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 617 kalorii, 31g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać ser mozzarella, sok z limonki, jajka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Podobne przepisy to Paloma, Paloma, oraz Paloma.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w małym rondlu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół. Wymieszać w proszku chili, kminek i oregano. Gotować, mieszając, aż pachnące, 1 do 2 protokół. Wymieszać z sosem pomidorowym i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać bulion, doprowadzić do wrzenia, a następnie dostosować ogień tak, aby sos się gotował. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, około 15 minut.
Ustaw stojak około 4 cali od brojlerów i rozgrzej brojlery.
Gotować chorizo na średniej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, 3 do 4 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych i odstawić
Przeciąć awokado na pół, usunąć dół i obierać połówki.
Każdą połowę pokroić wzdłuż na 6 cienkich plasterków. Wrzucić razem w średniej misce z sokiem z limonki. Podzielić chorizo na 6 zapiekanek do samodzielnego podawania, o 5 1/ 2-cale szerokości na 1 cal głębokości. Przykryj chorizo w każdej zapiekance 4 cienkimi plasterkami awokado.
Aby ugotować jajka: spryskać patelnię lub patelnię warzywnym sprayem do gotowania i podgrzać na średnim ogniu.
Dodaj tyle jajek, ile będzie pasować bez dotykania i gotować, aż spód jajka jest ustawiony, o 1 minutę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż białka są całkowicie ustawione, o 3 protokół.
Umieść 2 jajka na wierzchu awokado w każdej zapiekance. Powtórz z pozostałymi jajami.
Podziel sos pomidorowy na 6 zapiekanek, posypując jajka cienką, równą warstwą sosu.
Posypać sosem ser, dzieląc go równomiernie. Broil tylko do rozpuszczenia sera, o 1 minutę. Każdą zapiekankę przełożyć łyżeczką kremy i posypać posiekaną kolendrą śmietaną. Podaj pozostałą cremę osobno.
Cook ' s Notes: Crema Mexicana to lekko kwaśny produkt mleczny o konsystencji, która sprawia, że idealnie nadaje się do kapania po gotowych daniach. Jest on dostępny na rynkach łacińskich i niektórych supermarketach. Jeśli nie możesz go znaleźć, zastąp kwaśną śmietanę, rozcieńczoną wodą.
Ser Oaxaca jest łagodnym serem strunowym ze stanu Oaxaca w Meksyku. Jest on dostępny na rynkach łacińskich i niektórych supermarketach. Mozzarella z pełnego mleka jest idealnym substytutem.