Jajeczny napój
Przepis Eggnog można przygotować w około 35 minut . Ten przepis jest dla 20 osób. Ten napój ma 250 kalorii , 6 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 1,06 dolara za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mleko, brandy morelową, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Jest dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% , to danie jest raczej kiepskie. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Dark Chocolate Cinnamon Easter Eggnog , Eggnog Spiced Cake i How to make perfect Chocolate Chip Eggnog Bars .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku wymieszaj cukier, mąkę i sól. Stopniowo dodawaj mleko, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty.
Wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z jajkami; wlej wszystko z powrotem na patelnię, cały czas mieszając. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanka lekko zgęstnieje i będzie oblepiać tył łyżki.
Przenieś do dużej miski; szybko ostudź, umieszczając miskę w lodowatej wodzie i mieszając przez 2 minuty. Wymieszaj z brandy, rumem, bourbonem i wanilią. Całkowicie ostudź. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny. Tuż przed podaniem dodaj śmietanę i gałkę muszkatołową.