Jajeczny napój

Jajeczny napój
Przepis Eggnog można przygotować w około 35 minut . Ten przepis jest dla 20 osób. Ten napój ma 250 kalorii , 6 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 1,06 dolara za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mleko, brandy morelową, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Jest dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% , to danie jest raczej kiepskie. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Dark Chocolate Cinnamon Easter Eggnog , Eggnog Spiced Cake i How to make perfect Chocolate Chip Eggnog Bars .

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku wymieszaj cukier, mąkę i sól. Stopniowo dodawaj mleko, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z jajkami; wlej wszystko z powrotem na patelnię, cały czas mieszając. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanka lekko zgęstnieje i będzie oblepiać tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Przenieś do dużej miski; szybko ostudź, umieszczając miskę w lodowatej wodzie i mieszając przez 2 minuty. Wymieszaj z brandy, rumem, bourbonem i wanilią. Całkowicie ostudź. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny. Tuż przed podaniem dodaj śmietanę i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn