Jajecznica ze szparagami
Jajecznica ze szparagami to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka pieprzu, parmezanu, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajecznica na szparagach, Jajecznica ze szparagami, oraz Jajecznica Ze Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W głębokiej, 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, doprowadzić około 1 cal wody do wrzenia. Tymczasem, snap trudne łodygi kończy się szparagi i odrzucić.
Wyciąć 2 do 3 cali od wierzchołka każdej szparagowej włóczni, a następnie wyciąć pozostałe łodygi po przekątnej na długości 1 cala.
Dodać szparagi do wrzącej wody i gotować, aż ledwo miękkie po przekłuciu, 2 do 3 protokół.
Drenaż. Oddziel końcówki od kawałków łodygi.
Ubić jajko, 1/4 łyżeczki soli czosnkowej i bazylii do wymieszania. Ustaw patelnię na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać masło i zawirować do płaszcza patelni.
Dodać mieszankę jajeczną.
Posypać kostkami sera neufchatel.
W zestawach mieszanek jaj, użyj szerokiej szpatułki, aby odepchnąć ugotowane jajka na bok i pozwolić, aby niegotowana ciecz popłynęła na dno. Podczas gdy mieszanka jajek jest nadal półpłynna, dodaj kawałki łodygi szparagów, mozzarellę i parmezan. Kontynuuj wypychanie mieszaniny z dna patelni za pomocą szpatułki, aż delikatnie ustawi się, w sumie około 5 minut.
Przełożyć na talerz lub talerze.
Dodać sól czosnkową i pieprz do smaku.
Dekoruj końcówkami szparagów.