Jajecznica z ziemniaków, bekonu i jajek
Jajecznica z ziemniaków, bekonu i jajek może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 5 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 12g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, mleko, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Summer Veggie Egg Scramble, Słodkie ziemniaki, bekon i szpinak Scramble, oraz Sweet Potato, Kale & Bacon Scramble.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, gotować boczek na średnim ogniu 8 do 10 minut, obracając od czasu do czasu, aż chrupiące i brązowe.
Wyjąć z patelni; spuścić na ręcznikach papierowych. Pokruszony bekon.
Tymczasem w rondlu 2-quart podgrzać 1 cal wody do wrzenia.
Dodać ziemniaki. Przykryć; podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować pod przykryciem 6 do 8 minut lub aż ziemniaki będą miękkie; odcedzić. W średniej misce, ubić jajka, mleko, sól i pieprz widelcem lub wire trzepaczką do dobrze wymieszane; odstawić.
W 10-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Gotować ziemniaki na maśle 3 do 5 minut, obracając ziemniaki od czasu do czasu, aż jasnobrązowy. Wymieszać z cebulą. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Wlać mieszaninę jaj do patelni. Gdy mieszanina zaczyna się układać na dnie i na bokach, delikatnie unieś gotowane porcje metalową szpatułką, aby cienka, niegotowana porcja mogła spłynąć na dno. Unikać ciągłego mieszania. Gotować 3 do 4 minut lub aż jaja są zagęszczone w całym, ale nadal wilgotne.
Posypać pokruszonym boczkiem.