Jajecznica z wędzonym łososiem
Jajecznica z wędzonym łososiem może być właśnie porannym posiłkiem, którego szukasz. Przepis ten służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka masła, soli i pieprzu, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 45 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za gluten free, primal i pescatarian dieta. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 50%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Jajecznica Z Wędzonym Łososiem, Jajecznica Z Wędzonym Łososiem, oraz Jajecznica Z Wędzonym Łososiem podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zarezerwuj 2 plastry łososia do dekoracji. Pozostałego łososia pokroić na bardzo małe kawałki.
Dodać 1/2 posiekanego szczypiorku i doprawić jajka solą i pieprzem. Rozgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Na patelni roztopić masło i dodać jajka. Scramble jajka z drewnianą łyżką. Nie gotuj jaj do wyschnięcia. Gdy jajka się połączą, ale pozostaną mokre, wymieszaj posiekanego łososia.
Wyjmij patelnię z pieca i umieść na trójnogu.
Udekoruj jajka pozostałym łososiem i szczypiorkiem i podawaj prosto z ciepłej patelni.
Uwaga: jeśli serwujesz te jajka z innymi przepisami dostarczonymi jako brunch, półmisek sklepowych przysmaków wypełnionych owocami dopełni Twój elegancki brunch. Pozwól 1 dainty na osobę, ale połowę dainties tak, że goście mogą mieszać i dopasowywać odmiany.