Jajeczne Ciasto Z Cukinią
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.06 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cukinię, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Eggy W Koszu, Sałatka Ziemniaczana Jajeczna, oraz Kanapki Eggy Doodle.
Instrukcje
Połącz jajka, śmietanę i 1/4 szklanki parmezanu w słoiku blendera. Zmiksować z dużą prędkością, aż do połączenia, około 10 sekund. Odstawić. Dostosuj stojak brojlerów 6 cali od elementu i rozgrzej brojlery do średniej wysokości.
Rozgrzać oliwę z oliwek w 10-calowej patelni o ciężkim dnie nonstick lub żeliwnej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać pokrojoną cebulę i gotować, często mieszając, aż zaczną mięknąć, o 2 protokół.
Dodać czosnek i gotować, często mieszając, aż pachną, o 1 minutę.
Dodać cukinię i gotować, mieszając często do miękkości, ale nie miękkie, o 2 protokół.
Dodać bazylię i wymieszać, aby połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać mieszaninę jaj na patelnię z cebulą, czosnkiem i cukinią i odstawić do częściowego Ustawienia, O 1 minutę.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami parmezanu.
Umieść patelnię pod brojlerem i gotuj, aż ser zacznie brązowieć, a jajka w większości się ujędrnią, około 1 minuty.
Wyjąć z brojlerów i pozostawić do odpoczynku w temperaturze pokojowej, aż jaja są w pełni ustawione przez całą drogę, ale nadal miękkie, o 5 protokół.
Poluzuj krawędzie za pomocą cienkiej metalowej szpatułki i delikatnie potrząsaj, aż frittata swobodnie przesunie się na patelni.
Umieść odwróconą płytę na patelni. Trzymając zarówno patelnię i talerz, flip frittata się na talerzu. Pokroić i podać natychmiast.