Jagody Z Sosem Custard
Jagody z sosem budyniowym zajmuje około 15 minut od początku do końca. Za 19 centów za porcję otrzymasz przystawkę na 16 osób. Jedna porcja zawiera 73 kalorie , 2 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup jagody, sól, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 12% , to danie nie jest zbyt wspaniałe. Wypróbuj Jagody z sosem budyniowym , Jagody w sosie budyniowym i Jagody z kremem waniliowym, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo dodawaj mleko, aż masa będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając.
Dodaj niewielką ilość do jajek; włóż wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Gotuj i mieszaj przez 2-1/2 minuty lub do momentu, aż mieszanina osiągnie 160°.
Zdejmij z ognia; wymieszać ze śmietaną i wanilią. Włóż rondelek do lodu i mieszaj mieszaninę przez 5 minut. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania.