Jagodowy Kardamon Panna Cottas
Need a deser bezglutenowy? Jagodowy kardamon Panna Cottas może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 124 kalorie, 7G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, beztłuszczowy grecki jogurt i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 18%. Podobne przepisy to Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Czekoladowa Panna Cottas, oraz Soczysta, Lekka Panna Cottas.
Instrukcje
W małej misce, posypać żelatynę ponad 1/2 szklanki mleka.
Odstawić na 1 minutę, następnie wymieszać i odstawić na około 10 minut, aby żelatyna zmiękła.
W średnim rondlu, ubić Pozostałe 1 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki cukru na średnim ogniu, aż do gotowania na parze, o 3 protokół.
Dodaj mieszaninę żelatyny i ubijaj delikatnie, aż się rozpuści, 2 do 3 minut.
W dużej misce ubić jogurt z ekstraktem z wanilii i migdałów na gładką masę.
Wlać i wymieszać mieszaninę mleka przez drobny sitko do jogurtu, a następnie ubić razem mieszaniny.
Olej 8 ramekin (2/3 wielkości filiżanki). Podzielić mieszaninę jogurtu między ramekiny. Chłód, pod przykryciem, aż do Ustawienia, 4 i pół godziny i do 2 dni.
Dziesięć minut przed podaniem opłucz i osusz Borówki. W misce wymieszaj jagody z 1 łyżką. cukier i kardamon. Od czasu do czasu mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Uruchom małą metalową szpatułkę między panna cottas a bokami ramekinów, aby się poluzować. Ramekiny 1 na raz zanurzać w gorącej wodzie, aż brzegi deseru zmiękną, 20-30 sekund; wyciągnąć i osuszyć dno ramekiny. Odwróć małą płytkę nad każdą. Przytrzymaj talerz i ramekin razem i mocno wstrząśnij, aby zwolnić panna cotta, delikatnie rozluźniając łopatką w razie potrzeby. Łyżka jagód na panna cottas przed podaniem.