Jagodowy Drobiazg
Need a deser bezglutenowy? Jagodowy drobiazg może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1588 kalorii, 15g białka, oraz 99g tłuszczu. Na 8,31 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 7 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Udaj się do sklepu i odbierz truskawki, ekstrakt z wanilii, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bardzo jagodowy drobiazg, Jagodowy Drobiazg, oraz Jagodowy Drobiazg.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieścić jagody w dużej misce i posypać połową soku z cytryny. Lekko rzucać.
Połączyć jagody, cukier, skrobię kukurydzianą i pozostały sok z cytryny w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować tylko do momentu, gdy jagody zaczną się rozkładać i zrezygnować z soków, o 3 protokół. Zdejmij jagody z ognia i pozostaw do ostygnięcia; mieszanina powinna zagęścić się w miarę schładzania.
W czystej misce ubij śmietanę z cukrem i wanilią na miękkie szczyty.
Do drugiej miski włóż twaróg cytrynowy i wymieszaj trochę bitej śmietany, aby ją poluzować. Następnie złóż resztę kremu.
Aby złożyć drobiazg, łyżkę warstwy kremu cytrynowego do dużej szklanej miski.
Dodaj warstwę ciasta funta, łamanie plastry na kawałki, które pasują. Następnie namoczyć ciasto warstwą jagód i ich soków. Kontynuuj, aby 3 lub 4 kolejne warstwy, w zależności od wielkości miski, kończąc warstwą kremu cytrynowego. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.