Jagodowy Drobiazg
Jagodowy drobiazg może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Ten deser ma 720 kalorii, 10g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.65 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz sherry, cukier, sok z 1 cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bardzo jagodowy drobiazg, Jagodowy Drobiazg, oraz Jagodowy Drobiazg dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę jagód, 1 szklankę malin, sok z cytryny, 1 łyżkę cukru i 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w rondlu i wymieszaj, aby połączyć.
Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj, często mieszając, aż jagody zaczną się rozkładać, około 5 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
W dużym rondlu ubij razem mleko, jajka, 2 łyżki cukru i pozostałą łyżeczkę skrobi kukurydzianej, aż wszystkie składniki zostaną równomiernie włączone.
Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj, stale mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie gęstnieć i pokryć tył łyżki, około 5 minut.
Przelać krem do dużej miski i pozostawić do ostygnięcia.
Za pomocą miksera stojącego lub ręcznego ubijamy śmietanę i pozostałe 3 łyżki cukru, aż utworzą się sztywne szczyty. Odstawić 1 filiżankę do polewy.
1/4 pozostałej bitej śmietany umieścić w misce z kremem i delikatnie złożyć za pomocą szpatułki. Po dodaniu początkowej bitej śmietany do kremu, złóż pozostałą bitą śmietanę (pozostawiając kubek odstawiony na polewę).
Umieść około 1/2 szklanki kremu na dnie naczynia drobiazgowego, następnie używając około jednej trzeciej ciasta funta, przykryj dno naczynia.
Ciasto posypać 1 łyżką sherry (lub innego trunku). Ciasto przykryć 1/3 kompot jagodowego, a następnie 6 uncji (około 1 szklanki) borówki, a następnie kremem. Wierzch budyń z więcej funta ciasto posypane 1 łyżka sherry, następnie 1/2 Pozostałe kompot jagodowy, 1/2 Pozostałe maliny, i 1/2 pozostały budyń. Wymieszać z pozostałym ciastem posypanym pozostałym sherry, a następnie pozostałym kompotem i 1 szklanką podzielonych na pół truskawek.
Na wierzch drobiazgu dodać 1 szklankę pozostałej bitej śmietany i udekorować pozostałymi jagodami. Odstawić na co najmniej 30 minut do lodówki.